Tudtad, hogy..?A pálinkák előfutárját, az égetett szeszesitalokat a 14. században gyógyszerként alkalmazták.
MAGUNKRÓL
Filozófiánk: „A hagyományok útján”
A Villányi Pálinkák titka négy dologban rejlik:
kitűnő alapanyagok beszerzése a Villány környéki termelőktől,
modern cefréző- és főzési technológia alkalmazása,
a pálinkamestereink szakértelme,
a Villányi hagyományok tisztelete, ami a címkéink hangulatában is visszaköszön.
A Villányi borkultúra után a Villányi pálinkakultúra elterjedésében szeretnénk élen járni, és rámutatni, hogy a helyi szőlőből készült törkölypálinkák és a helyi borokból készült párlatok is méltán felsorakozhatnak a Villányi hagyományok támogatásában.
A MAGYARBÓLYI PÁLINKAFŐZDE
A Villányi Pálinka üzeme Villánytól 4 km-re, Magyarbóly településén helyezkedik el, amely Magyarország egyik leghíresebb borvidéke, a Villányi borvidék vonzáskörzetébe tartozik. Már a 15. században is híres volt a környék borairól és kereskedelméről. A település jelenét folyamatos fejlődés jellemzi. A napsütéses órák magas számának köszönhetően kiváló minőségű a szőlő- és gyümölcstermés. Pálinkáinkat és borpárlatainkat a régióból beszerzett gyümölcsökből, törkölyökből és a méltán híres villányi borokból készítjük. Fő profilunk a törköly- és szőlőpálinka, valamint a bor- és seprőpárlat készítése. Filozófiánk, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, amelyek a Villányi borvidék hírnevét is öregbíthetik.
Technológiánk
Pálinkafőzdénk technológiája világszínvonalú, a modern lepárló-berendezés a főzést és finomítást egy folyamatban végzi el, ezért hívják erősítő feltétes és oszlopos eljárásnak is. A pálinkafőzés
két, egyenként 1 500 literes üstben történik. A még kitűnőbb minőség elérése érdekében cégünk 2012-től egy modern, számítógéppel irányított, háromszor 10 000 literes cefréző berendezéssel biztosítja a gyümölcsök és törkölyök megfelelő erjedési folyamatát. A palackozás és a címkézés az üzemben történik. Pálinkamestereink évtizedes tapasztalata, munkatársaink szakértelme és a pálinka iránti rajongásuk teszi lehetővé, hogy olyan kiváló minőségű végtermékek szülessenek, amelyek méltán viselhetik a Villányi nevet.
MÉRFÖLDKÖVEK
2007
A kezdet kezdete
Az Európai Unió LEADER pályázatát megnyerve, 2007-ben kezdtük meg Magyarbólyi pálinkafőzde építését. Az építkezés 2008-ra fejeződött be, és azóta is folyamatos fejlesztjük üzemünket.
2008
Az első főzés és első díjak éve
Nagy reményekkel vártuk az első főzést: az első Cabernet Sauvignon törkölypálinkát. Az új technológia első használata olyan jól sikerült, hogy a pálinka az őszi HunDeszten díjazott lett!
„Fiatal” főzdeként azért neveztük pálinkáinkat a versenyre, hogy visszajelzést kapjuk, hogy jó irányba haladunk-e. Az őszi HunDeszt eredmény megerősített minket erről, hiszen 3 arany, 6 ezüst és 3 bronzérmet
nyertek pálinkáink.
2009
Első pálinka fesztiválunk: a Budapesti Pálinkafesztivál
A Városház téri rendezvény volt az első fesztivál megjelenésünk, ettől kezdve kerültünk bele igazán a pálinka világának vérkeringésébe. Aktuális megjelenéseinkről a hírek menüpontban olvashat!
2010
Az Üvegtigris 3 hivatalos pálinkája
Rudolf Péter kitűnő filmjében szerepelhettek pálinkáink, ahol a főszerepet a „70-es” törkölypálinkánk kapta.
Mi csak ennyit fűznénk hozzá: Easy rider, öcsém!
2011
A bérfőzés kezdetének éve
Az új, szabad pálinkafőzési törvénynek köszönhetően a bérfőzések száma megnőtt, ezzel egy időben nálunk is megjelent az igény a bérfőzés lehetőségére. A bérfőzésről többet itt olvashat!
2012
Technológiai fejlődésünk éve
Elkészült a régen várt modern, 3x 10 000 literes cefreerjesztőnk, amiben irányított körülmények között erjeszthetjük a cefrét. Ezzel komoly kihozatali és minőségi javulást értünk el a pálinkáinknál. Megvalósítottuk továbbá a főzéskor keletkező rengeteg meleg víz visszahűtését, így a vízfelhasználásunk minimálisra csökkent.
2013
Felújítások éve a Magyarbólyi üzemben
Felújításra került az üzem csomagoló részlege is, az üvegmosót, a palackozót és a címkézőt is átépítettük és felújítottuk. A pálinka lédig raktár is megújult, új helyiséggel bővült ki.
2014
Első nemzetközi párlatversenyünk éve
2014-ben neveztünk először a Destillata nemzetközi párlatversenyre, ahol több termékünket is díjazták! Érmes pálinkáink a Villányi Mesterpárlat, a Villányi Meggypálinka és újdonsült termékünk, a Zöld dió likőr.
5*-os Pálinkakiválóság: Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinka Pálinkakiválóság: Cabernet Sauvignon Törkölypálinka, 50%-os Válogatott Vörös Törkölypálinka, Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka
Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny
2016
Arany: Cabernet Sauvignon Törkölypálinka, 50%-os Válogatott Vörös Törkölypálinka, Cabernet Franc Törköly Ópálinka Ezüst: Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka, Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka Bronz: Villányi Ágyas Válogatott Vörös Törkölypálinka
4. Pálinka Országkóstoló és Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny
2017
Különdíj: A legjobb 10 000 palack feletti pálinka: Villányi Válogatott Vörös törkölypálinka TOP Pálinkakiválóság: Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka CHAMPION díj: Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinka, Villányi Ágyas Törkölypálinka Pálinkakiválóság: Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinka, Villányi Ágyas Szilvapálinka, Delirium Kékszőlő törkölypálinka Arany: Villányi Cabernet Franc Törköly Ópálinka, Villányi Ágyas Törkölypálinka,Villányi Ágyas Szilvapálinka, Delirium Kékszőlő törkölypálinka,Villányi Válogatott Vörös Törkölypálinka, Villányi Cabernet Sauvignon Törkölypálinka Ezüst: Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka
KÖRNYEZETTUDATOSSÁG
Üzemünk megtervezésénél nagy gondot fordítottunk
az energia- felhasználás optimalizálására és a környezetvédelemre.
A gyártás során keletkező melléktermékeket 100%-ban tervezzük feldolgozni. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kifejlesztett speciális alkoholmotorban a mások számára értéktelen, nagy mennyiségben rendelkezésre
álló elő- és utópárlatot elégetnénk, és elektromos áramot állítanánk elő belőle.
A lepárlás után visszamaradó cefremoslék felhasználása pedig biogáz-fermentorunkban fog megtörténni, ahol jó minőségű biogázt nyerünk belőle.
Ezek az energiahordozók üzemünkben újra felhasználásra kerülnek. A biogáz előállítása után maradó anyagot komposzttelepünkre szállítjuk és komposztáljuk.
Terveink szerint a következő években üvegházakat építünk, amiket majd az áramfejlesztő motor által termelt, valamint az üzemi működés közben keletkező magas hőmérsékletű hűtővízzel rendelkezésünkre álló hőenergiával fűtünk.
A kulturált alkoholfogyasztás felelős támogatójaként,
honlapunkat kizárólag nagykorú személyek látogathatják. Kérjük, nyilatkozzon, hogy elmúlt 18 éves.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek a szolgáltatásunk biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információkat a
cookie-król
itt, az adatvédelemről itt talál.