Villányi minőség saját gyümölcsből: bérfőzés Magyarbólyban!

2020-05-29

Szeretné saját gyümölcsét hamisítatlan Villányi minőségben pohárba tölteni? Amennyiben rendelkezik cefrével, kapacitásainkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába! A bérfőzési igényeket a Villányi Pálinka magyarbólyi főzdéjében külön lepárló berendezés szolgálja ki, ami ugyanolyan mint a saját termékeink előállításánál használt főzőüst. Az erősítő feltétes üst 1500 liter kapacitása lehetővé teszi nagy mennyiségű cefre lefőzését is, így ha nagyban gondolkodik, ez semmiképp se tartsa vissza! A cefrét és a párlatot minden esetben a teljes főzési folyamat során önállóan kezeljük, és nem keverjük más főzetők cefréjével és párlatával.

 

 

Kiváló gyümölcsből kiváló cefre, kiváló cefréből kiváló pálinka!

Ha Ön járatos a pálinkafőzés tudományában, bizonyára nem éri váratlanul, hogy rossz minőségű gyümölcsből nem lehet jó pálinkát készíteni. Azonban önmagában a jó gyümölcsből sem garantált a jó pálinka, ha a cefrézési folyamat nem sikerül tökéletesen. 

A cefrekészítéshez mindig kizárólag ép, érett, zamatos, válogatott, tiszta, szennyeződésektől mentes gyümölcsöt használjunk fel, mivel a pálinka az alapanyagául szolgáló gyümölcs illatát, aromáját őrzi meg – legyen az egészséges vagy rohadt, penészes, dohos. Emellett fontos megjegyezni, hogy a pálinkatörvény alapján pálinka főzésére csak Magyarországon termett gyümölcsöt használhatunk. 

A válogatott, megtisztított gyümölcsöt a 100%-os erjedés és az ízek, illatok teljes körű felszabadulása érdekében lehetőleg aprítsuk, daráljuk pépes állagúra. A csonthéjas gyümölcsöknél a cefrézés előtt érdemes eltávolítani a magot a gyümölcsből. Az erjesztés folyamán ügyeljünk arra, hogy az tiszta környezetben történjen, így elkerülhetjük az erjedő cefre nemkívánatos baktériumos megfertőződését. Próbáljunk meg állandó hőmérsékletet biztosítani az erjedéshez (kb. 15-18°C az optimális), és naponta többször keverjük meg az erjedő cefrét. Vegyük figyelembe, hogy a pálinkatörvény rendelkezése szerint a cefrézés során nem használhatunk cukrot. Amennyiben az erjedés befejeződött, lehetőleg minél előbb történjen meg a lepárlás. Ha ez nem megoldható, akkor a cefrét hűvös helyen légmentesen lezárva tároljuk a főzésig. 

 

Kérje segítségünket!

A gyümölcsfeldolgozással, cefrézéssel és bérfőzéssel kapcsolatos érdeklődését, kérdéseit készséggel várja Kuti Ágnes kolléganőnk az alábbi telefonszámon: 


Kuti Ágnes 
Villányi Pálinka
+36 30 894 6932

Vissza